Нашестя медуз в Азовському морі цього року не зупинило навіть настання осені. Слизькі желеподібні створіння так і не дали українським туристам розслабитися на морських курортах. Про це написали в телеграм-спільноті «Народний Ревізор».

"Коротко про Оксамитовий сезон. В одному з курортних селищ замість моря тепер кисіль з медуз. По всій видимості, через зміну клімату вони у нас затримаються надовго», - пишуть автори відео, додаючи, що мова йде про пляжі Кирилівки в Запорізькій області.

На опублікованих кадрах-абсолютно порожній пляж, без єдиного відпочиваючого. При цьому в морі твориться щось невимовне-здається, що в ньому медуз більше, ніж води. Їх прозорі тіла покривають всю осяжну акваторію, до самого горизонту.

Судячи з фіолетовою облямівці на їх "шапках", це корнероти – ті самі медузи, які залишають сильні опіки на тілах людей.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Купатися в таких умовах просто неможливо фізично. Тим більше, що для алергіків зустріч з такою медузою може обернутися найсильнішим анафілактичним шоком.

На жаль, вчені прогнозують, що подібну картину на українських курортах ми будемо спостерігати ще багато років у майбутньому.

Нагадаємо, що Костянтин Яловий пояснив причини навали медуз у Кирилівці. Аномально велика кількість медуз поблизу Азовського узбережжя може свідчити про серйозні екологічні проблеми.

Як повідомляє портал Знай.ua Україна потопає у смітті, за "чистоту"доведеться заплатити:"у нас немає вибору".Політичний діяч Єгор Фірсов опублікував новий пост, де розповів про важливість сміттєпереробних заводів в Україні.