Через непогашені борги на балансуючому ринку, ПАТ "Центренерго" змушене просити у держбанків кредит на суму близько 1 млрд грн для закупівлі вугілля перед опалювальним сезоном.

Про це повідомляє Енергореформа з посиланням на коментар Фонду держмайна України.

Необхідність отримання кредиту в "Центренерго «пояснили дефіцитом оборотних коштів, пов'язаним з тривалими затримками в 8-9 місяців розрахунків з боку НЕК» Укренерго" за роботу на балансуючому ринку.

"Сума необхідного кредиту дорівнює сумі накопичених" Укренерго» прострочених боргів майже в 1 млрд грн", – роз'яснили у відомстві.

Тижнем раніше питання залучення кредитних коштів держбанків на закупівлю вугілля для формування необхідних запасів під проходження опалювального сезону обговорювалося на нараді в Міненерго.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, борги "Укренерго" перед виробниками електроенергії за послуги на балансуючому ринку становлять близько 11 млрд грн. На думку багатьох експертів, напередодні підготовки України до опалювального сезону ці кошти критично необхідні учасникам ринку для закупівлі палива, підтримки і ремонту обладнання.

Як повідомлялося, 19 серпня Госпсуд Києва частково задовольнив позов КП "Київтеплоенерго" до "Укренерго" і вирішив стягнути з відповідача 676,2 млн грн заборгованості. "Київтеплоенерго" звинуватило системного оператора в тому, що держпідприємство неналежним способом виконує зобов'язання за договором про участь у балансуючому ринку.