В Україні був зареєстрований перший автомобіль на водні. Про це повідомляє телеграм-портал Україна 360.

Йдеться про модель Toyota Mirai із загальним запасом ходу в чотириста вісімдесят кілометрів. При цьому автомобіль екологічний, адже в атмосферу викидається тільки вода.

Найближча воднева заправка знаходиться в Польщі. В "українській водневій раді" розповіли, що зараз йдуть роботи зі створення першої в країні водневої заправки.

Як відомо, водневий двигун був придуманий в дев'ятнадцятому столітті французьким вченим Франсуа Ісаак де Рівазом. Однак він поступався за характеристиками класичним двигунам внутрішнього згоряння довгий час. Але зараз, коли гостро стоїть питання екології і дефіцит нафти, інтерес до цієї теми стає все більше.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На даний момент такі транспортні засоби на водневих двигунах привозяться найбільшими автомобільними компаніями: Toyota, Honda і Hyundai, Daimler, Audi, BMW, Ford, Nissan.

А в Німеччині навіть створили перший у світі водневий поїзд Coradia iLint компанії Alstom.

Раніше повідомляли, машина злетіла в страшну прірву на українському курорті: ніхто не вижив. Подія трапилася в Івано-Франківській області.

Як повідомляв Знай.uа, на проспекті Бажана фура розчавила парочку, яка перебігала 8 смуг шосе: шансів практично не було.

Знай.uа писав, жінка на скелястій дорозі потрапила в ДТП і зірвалася в прірву, шукали з вертольотом: копи йшли на крик.