Українці напевно найбільші любителі сала в світі. Тому в нашій кухні існує безліч варіацій засолювання сала на будь-який смак. Але пропонуємо вам рецепт засолювання сала перевірений часом, який точно сподобається всім.
Цим рецептом поділилися в Телеграм-каналі "Домашня консервація: варення, заготовки".
Приготування цього сала не займе у вас багато коштів і часу, але його смак точно вас потішить.

Засолювання сала, кадр з відео
Засолювання сала, кадр з відео

Вам знадобиться:

- сало
- вода - 1 літр
- кухонна сіль - 1 стакан
- лавровий лист - 3-4 штуки
- перець горошком - за смаком
- ріпчаста цибуля - 1 штука
- часник - 3-4 зубчики
- чорний мелений перець.

Спосіб приготування:

Для початку вкладаємо сало в каструлю, а потім робимо розсіл. Для розсолу на літр води візьміть 1 склянку солі, 3-4 листочка лаврушки, перчик горошком і одну цибулину. Розсіл закип'ятити і через хвилинку заливаємо сало гарячим розсолом. Після цього ставимо його під гніт (під 3-х літрову банку з водою).

Нехай сало стоїть в теплі 3-4 дні. Потім виймаємо з розсолу, обтираємо насухо і натираємо часником давленим і посипаємо перчиком чорним меленим. Зберігати можна в морозилці. Приємного апетиту!

Як повідомляв портал Знай.uа, цибуля в суп і під сальце: як врятувати урожай від гнилі за допомогою сірників. Як за допомогою сірників уберегти цибулю від хвороб і гнилі

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Також Знай.uа писав, черви будуть тікати з малини як ошпарені: диво-засіб для порятунку ягід