Перша леді України Олена Зеленська зазначила, що про конкретні зміни в питаннях інклюзії та безбар’єрності завжди складно говорити. Однак, гарним прикладом отримання освіти в рівних можливостях є Стенфордський університет.
Про це Олена Зеленська написала на своїй сторінці в Instagram.
Перша леді зазначила, що Стенфордський університет було засновано в 1885 році й тут можна отримати освіту на рівних можливостях для всіх осіб, незалежно від расової, національної та релігійної приналежності.

Олена Зеленська, фото з instagram
Олена Зеленська, фото з instagram

До того ж при університеті створено спеціальний Департамент з питань різноманіття та рівних можливостей, який забезпечує рівний доступ студентів і викладачів з інвалідністю та інклюзії.

"Мені імпонує індивідуальний підхід до кожного студента, який застосовують у цьому закладі. Ми в Україні часто уніфікуємо підходи в освіті, а сьогодні я почула про інший варіант, який працює для понад 3 тисяч студентів Стенфордського університету. Навчальний план складається окремо для кожного студента. В університеті є доступні класи, забезпечується переклад лекцій жестовою мовою. Працюють асистенти, які конвертують текст: збільшують, оцифровують, передають шрифтом Брайля", - написала Зеленська.

Олена Зеленська, фото з instagram
Олена Зеленська, фото з instagram

У Стенфордському університеті всі студенти мають змогу завантажити в спеціальну систему свої медичні довідки. Це допоможе дати університету конкретний запит щодо індивідуального варіанту отримання освітніх послуг.

"Все це може бути й в українських вишах. Кожен студент має право на доступну освіту. Сподіваюся, що і в Україні зовсім скоро відбудуться зміни у ставленні до інклюзивної освіти як у наших головах, так і в конкретних вчинках", - підсумувала вона.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще
Нагадаємо, що Олена Зеленська змусила заговорити українською батьківщину Джорджа Вашингтона - "Символічно!". Ця ініціатива охопила вже три десятки об’єктів культури у всьому світі