Для всіх українців, які користуються послугами громадського транспорту, а це насправді десятки мільйонів громадян, з'явилися вельми тривожні новини. Виявляється, що почати підвищувати тарифи нібито зібралися в українській столиці. Озвучуються просто "драконівські" ціни за один квиток.

Кілька видань написали про те, що з'явилася інформація про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті втричі. 25 гривень за поїздку в метро і 21 гривня в наземному транспорті.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету програми "Розвідка.live".

Київський метрополітен, скріншот з відео
Київський метрополітен, скріншот з відео

Журналісти навели слова київського мера Віталія Кличка, який спробував пояснити таке підвищення.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ми не виключаємо підвищення вартості проїзду. Необхідно піднімати зарплату водіям, закуповувати транспорт і будувати нову інфраструктуру. Все це коштує грошей. Але ми будемо робити все виважено, щоб в жодному разі це не було великим навантаженням на бюджет сім'ї", - заявив київський мер.

Маршрутка, фото: Знай.иа
Маршрутка, фото: Знай.иа

Можливо, причина в несвоєчасній модернізації обладнання, сумнівних витратах і кредитах? Чим насправді обумовлене таке підвищення ціни і за що насправді платять кияни? На це питання і спробували знайти відповідь журналісти у своєму розслідуванні:

Раніше повідомляли, у Харкові водій маршрутки відкриває двері за унікальною методикою: "Потрібно підняти ціну за проїзд".

Як повідомляв Знай.uа, у Києві побили молоду дівчину, довелося накласти шви: "Я явно програла".

Знай.uа писав, в Україні запрацюють ще 20 комплексів автоматичної відеофіксації порушень ПДР-повний список.