Стало відомо про нову напасть в Україні-Шершні масово набридають людям. Що робити в разі, якщо вас вжалила небезпечна комаха.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету від ТСН, який днями вийшов в ефір. Там дали кілька порад, що робити, щоб не було жахливих наслідків.

Бджоли, скріншот з відео
Бджоли, скріншот з відео

Шершні почали селитися скрізь. На дитячих майданчиках, в церквах, і навіть в багатоповерхівках. Медики рекомендують уникати їх, так як їх укуси вкрай небезпечні для людей, і іноді можуть стати навіть смертельними.

Українка Надія викликала рятувальників, так як шершні оселилися прямо у неї у дворі. Спеціаліст дочекався вечора, одягнув спеціальний костюм, і відправився на боротьбу з ними.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Знищення шершнів, фото - Голос Америки
Знищення шершнів, фото - Голос Америки

Спочатку він розселяв слабку отруту, який дуже швидко розпорошується, і не небезпечний для людей на відкритому повітрі, а ось для комах ще як. Рятувальник Богдан закрив годівницю, де оселилися Шершні, звичайною ганчіркою, але, це їх не зупинило.

Хитрі комахи відразу знайшли лазівку, і почали літати туди-сюди. На щастя, врятував захисний костюм, і рятувальник не постраждав.

Медики відзначають, що напад шершнів, ос, а також бджіл може стати фатальним, особливо для алергіків.

Знищення шершнів, фото - Голос Америки
Знищення шершнів, фото - Голос Америки

Якщо вас вжалили в руку, то рекомендується швидко промити її під водою з милом, а також обробити антисептиком. Далі прикладіть щось холодне, і пийте багато води або солодкого чаю.

При більш серйозних симптомах потрібно відразу звертатися до медиків.

У тиждень рятувальники отримують десятки повідомлень, однак, в їх обов'язки це не входить, просто йдуть на зустріч людям. Існують Приватні організації, які займаються цим професійно.

Нагадаємо про трагедії Олени, яка поховала двох рідних крихіток:"щось підказувало, що не треба лягати спати".

Як повідомляв портал Знай.uа, хлопчик приніс додому в черевиках джерело небезпечної інфекції: скаржився на щура у взутті.

Також портал Знай.uа писав, що 69-річний пенсіонер загинув від загадкової інфекції: ноги обсипало пурпуровими плямами і розколювалася голова.