У четвер, 26 серпня святкується день святого Тихона Чудотворця. Що Категорично забороняється робити в цей день. Кілька дієвих порад.

Православний світ в цей день вшановує пам'ять святого Тихона. Його вважають рятувальником, адже, допомагав він людям, у яких була депресія, а також умиротворяв душі.

Церква, скріншот: Facebook
Церква, скріншот: Facebook

Є кілька традицій, яких дотримувалися господарі. Наприклад, рекомендується прибратися в будинку, підвалі, або ж сараї. Повністю вичистити, обробити від цвілі, щоб новий урожай не зіпсувався.

Перехожі, фото: Знай.ua
Перехожі, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Не можна в цей день ходити в ліс-вважається поганою прикметою, але, якщо їх багато, тоді буде багатий урожай хліба.

Якщо вітер невеликий - буде кілька днів вітряно, а ось якщо велика буря, тоді Вересень буде мокрим.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

Також, є на цей день особлива молитва, яку читали наші предки, щоб все у них склалося добре.

О, всехвальний святителю, угодник Божий, Отець наш Тихон! Ангельське на землі життя провадивши, ти як благий ангел дивно прославився. Віруємо від щирого серця і розуміння нашого, Ти, милостивий наш помічник і молитовник, щирими молитвами і благодаттю, яка тобі від Господа щедро подається, завжди сприяєш порятунку нашому. Прийми, отже, прославлений угодник Христовий, і зараз наші негідні молитви. Визволи нас твоїм заступництвом від марновірства і суєтності, які засмоктують нас, іновірію, і забобони людського. Поспішай, швидкий нас молитовнику, добрим твоїм заступництвом благати Господа, щоб він завжди подавав свої великі і багаті милості нам, грішним і негідним рабам його.

Щоб Він Своєю благодаттю зцілив невиліковні рани і струпи розбитих душ і тілес наших. Щоб пом'якшив скам'янілі серця наші сльозами жалю і розтрощення про безліч гріхів наших і звільнив нас від вічних мук і вогню геєнського. Всім же вірним людям своїм нехай дарує в цьому віці мир і злагоду, здоров'я, порятунок і в усьому добрий успіх. Щоб так, тихе і мирне життя проживши у всякому благочесті і чистоті сподобилися разом з ангелами і з усіма святими славити і оспівувати всесвяте ім'я Отця і Сина і Святого Духа на віки віків.

Нагадаємо, найсильніші молитви за здоров'я: слова, які захистять Ваших рідних від хвороб. Молитва про здоров'я для себе і близьких

Як повідомляв портал Знай.ua, як святкувати Маковія 14 серпня: суворі заборони в цей день. Чого ні в якому разі не можна робити в цей день

Також Знай.ua писав, відважний воїн віддав життя за Україну, побратими не стримують сліз