До Дня незалежності варто згадати історії людей, які стали гордістю нашої держави. Про їхній життєвий шлях нагадали в сюжеті «Факты ICTV».

Найбільш вражаючою є історія Василя Сліпака - всесвітньо відомого оперного баритона, який пожертвував своїм життям заради України, пішов на Донбас захищати її від ворога.

Будучи солістом Паризької національної опери, він усіляко допомагав протестувальникам під час Революції Гідності, розповідав про ті події світові. А коли почалася війна на Сході, взяв до рук зброю і пішов боронити Батьківщину в лавах добровольців.

Василь Сліпак, скірншот із відео
Василь Сліпак, скірншот із відео

Співак 19 років прожив у Парижі. За цей час йому двічі пропонували французьке громадянство, і двічі він відмовлявся, бажаючи бути громадянином України.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

18 червня 2016 року він втретє поїхав на Донбас і загинув від снайперської кулі ворога. Похований на Личаківському кладовищі у Львові.

Найдорожчий художник України - Анатолій Криволап. Його картини знає весь світ - він міг би жити в будь-якому куточку світу, але вибрав сільський будинок під Яготином. У 2011 році на аукціоні у Нью-Йорку його картина «Степ» була продана за рекордну ціну для українського живопису – майже за 100 тисяч доларів. З того часу його картини продавались і за більші ціни.

Криволап є членом Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, і не бачить себе як митця без України.

Скрін, відео YouTube Криволап
Скрін, відео YouTube Криволап

«Величний полковник з величезним патріотизмом. Героям Слава!», «Василь Сліпак - гордість України! Серце щемить і досі ... Світла пам'ять!», «Ці люди вже неодноразово перемагали Путіна, і ще не один раз його переможуть», - пишуть у коментарях до відео українці.

Раніше повідомляли, український захисник загинув після обстрілу російських окупантів: любив Україну до останнього.

Як повідомляв Знай.uа, стріляли по всьому: на Донбасі трагічно загинув захисник України.

Знай.uа писав, герої не вмирають: НБУ випускає монету на честь Василя Сліпака.