Маленька дитина опинилася в лікарні після того, як мама намазала її сонцезахисним кремом. Про це розповіли у виданні 7news.

Трирічний Сонні Лоу переніс алергічну реакцію на відомий сонцезахисний крем, яким його намазала мати. Тепер Вайолет Лоу з Сіднея вимагає, щоб бренди по догляду за шкірою вказали всі інгредієнти в своїх продуктах після того, як вони прийняли рішення тестувати сонцезахисні креми на наявність канцерогенних хімікатів.

"Це було жахливо. Куди б я не намазала, протягом 20 хвилин у нього з'являлася кропив'янка, і його обличчя опухало. Він був дуже засмучений через сильний свербіж, і в підсумку ми відправили його в лікарню на випадок, якщо це викличе анафілактичний шок», - розповіли батьки хлопчика.

сонцезахисний крем
сонцезахисний крем

Австралійське управління з лікарських товарів оголосило, що проведе тестування місцевих сонцезахисних кремів на наявність канцерогенних хімікатів після дослідження в США, яке виявило, що майже 80 брендів містять бензол.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Окреме дослідження, проведене в США в червні, показало, що інгредієнт антивікового крему, октокрилен, також міститься в сонцезахисних кремах і може розкладатися до відомого канцерогену, званого бензофеноном.

Хоча октокрилен був схваленим інгредієнтом у сонцезахисних продуктах з максимальною концентрацією 10%, його застосування викликає сумніви.

"Багато людей, здається, вважають, що фактор захисту від сонця-єдина важлива річ при виборі сонцезахисного крему, і не схильні турбуватися про те, з чого він зроблений», - кажуть австралійські експерти. На жаль, в Австралії більшість сонцезахисних інгредієнтів не вказані на етикетці продукту.

Нагадаємо, що педіатр Євген Комаровський розповів, як уберегтися від комах влітку: в сезон кліщів стане в нагоді

Як повідомляв портал "Знай.uа", джміль, бджоли та оси: українцям нагадали головні правила першої допомоги при укусі комах

Також, "Знай.uа" писав, що контузія змусила українського воїна відкрити в собі новий талант-заткне за пояс весь "МастерШеф"