Наші читачі повинні пам'ятати скандальний інцидент з представником ще тоді нової Нацполіції і намісником Києво-Печерської Лаври, який стався в 2015 році. Тоді священнослужитель їхав з водієм на дорогому авто і намагався "заговорити зуби" поліцейському. Що у намісника і вийшло зробити. Поліцейський просто подивився, як шикарне авто покинуло місце інциденту.

На дану ситуацію звернув увагу ще й користувач мережі TikTok, де висловився про подібну поведінку представників церткві.

@liasia70

Ну нет у меня слов, веры, в этих слуг господних, одним словом, зажрались а Богом прикрываются, гвоздец

♬ оригинальный звук - HELENA

"Ну немає у мене слів, віри, в цих слуг uосподніх, одним словом, зажрались а Богом прикриваються, гвіздець", - пише liasia70.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Тоді в 2015 році скандальну популярність набирав відеозапис за участю настоятеля Києво-Печерської Лаври митрополита Павла, зупиненого на в'їзді в святиню новою патрульною поліцією.

Правоохоронці порахували, що водій ієрарха порушив ПДР, проте той не дозволив притягнути шофера свого люксового Mercedes до відповідальності і поїхав разом з ним. Сам Павло пояснив поспіх бажанням прийняти гостей, зазначивши також, що його водій нічого не порушував.

Причина такого резонансу криється не тільки в неоднозначній поведінці самого Павла, який більше 20 років є намісником одного з перших і найвпливовіших православних монастирів на Русі, але і в його скандальній репутації. Емоційний єпископ вже мав ряд конфліктів з журналістами, які не раз помічали схильність церковного ієрарха до розкоші і дорогих автомобілів.

При цьому Павло раніше дозволяв собі грубо ображати представників ЗМІ, які занадто цікавилися матеріальною стороною його побуту.

Раніше повідомляли, найважливіші молитви до Господа і Діви Марії для очищення від гріхів: читайте зі спокійною душею і совістю.

Як повідомляв Знай.uа, Київ готують до приїзду Вселенського Патріарха Варфоломія: плакати заборонено, а для глядачів - жорсткий "фейс-контроль".

Знай.uа писав, відомий лікар-священик УПЦ розповів про сенс хресних ходів.