Просто з Донбасу, де українські воїни захищають рідну землю від ворожих амбіцій, прийшла дуже цікава історія. А історія ця про доблесть, честь, мужність і героїзм бійця ЗСУ Олександра, який отримав позивний "Одеса".

Чоловік розповів, що таке військове братство і як прийняв рішення відправитися на передову.

Про історію Олександра під позивним "Одеса" пише прес-служба ООС в мережі Facebook.

Олександр "Одеса", фото: Facebook
Олександр "Одеса", фото: Facebook

- "Я родом з Одеси, тому і позивний у мене "Одеса", — розповідає про себе Олександр. - Починав свою службу в добровольчому батальйоні "Айдар" ще в 2015, потім зробив маленьку перерву - повинен був трохи психологічно відпочити.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Згодом Олександр знову приєднався до лав Збройних Сил України - прийшов служити в окрему механізовану бригаду імені короля Данила.

Українські захисники, фото: Unian
Українські захисники, фото: Unian

- Що змусило мене повернутися? Побратим. Це сім'я. Це не просто так, що закінчив воювати і назавжди перевернув цю сторінку. Ти повертаєшся додому після закінчення контракту, але все одно хвилюєшся за друзів. Постійно цікавишся як у них ситуація. Дивишся новини, читаєш соціальні мережі, зв'язуєшся всіма можливими способами. Це хвилювання приводить тебе знову в колектив, тому що совість каже: ти повинен бути з ними.

Втім, Олександр переконаний, що важливою навичкою бійця на передовій є саме вміння не хвилюватися під час виконання завдань, не панікувати, взяти себе в руки, зосередитися на досягненні мети.

- Ми добре навчені, - каже він. - Всі діють чітко і злагоджено. Вміємо працювати в екстремальних ситуаціях. Тут ми цілісна сильна військова сім'я.

Раніше повідомляли, Арсен Мірзоян покинув все і помчав на Донбас, про гітару не забув: "Заглянули до хлопців...".

Як повідомляв Знай.uа, на кордоні виявили тіло бійця ДПСУ з вогнепальним пораненням: було всього 24 роки.

Знай.uа писав, двоє воїнів ЗСУ отримали осколкові поранення на Донбасі: прикрили собою рідну землю від обстрілів ворожої артилерії.