У суботу, 14 серпня, погода буде ясною і сухою практично у всіх частинах областях країни, завдяки антициклону Elfi, проте в східні і частково південні частини нагрянуть денні та нічні дощі з грозами. Максимальна температура повітря +29 градусів.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +25 до +29 градусів, вночі температура триматиметься в межах від +12 до +14 градусів.

У центральних областях температура вдень від +26 до +28 градусів, вночі – від +12 до +14 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +26 до +28 градусів, а вночі – до +15.

У східних регіонах – вдень від +25 до +27, вночі – від +14 до +16. На півдні температура повітря - від +26 до +28 градусів вдень, нічна – від +13 до +15 градусів.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Для ФОП вступили у дію нові правила Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Погода на 14 серпня, фото Укргідрометцентр

Відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що на Маковія в Україні буде прекрасна погода.

"Антициклон на ім'я Elfi, який блокує прихід вологої повітряної маси від лихих циклонів Kurt і Luciano, призведе практично повсюдно в Україні суху сонячну погоду", - написала синоптик.

Народний прогноз погоди на 14 серпня в Україні

14 серпня відзначається свято Походження Хреста Господнього (Перший Спас). Наші предки говорили, що у Спаса всього в запасі: і дощ, і вітер, і різнопогоддя, тобто погоду на цей день передбачити було складно. Якщо все-таки в цей день буде дощ, то мало пожеж буває. З цього дня починаються проводи літа, може бути перший ранній нічний заморозок, початок холодних ріс.

Нагадаємо, що у світі кардинально зміниться клімат: що буде з Україною

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, наскільки спека в Україні підніметься через 30 років: прогнози експертів.