Відомий лікар-педіатр і експерт Євген Комаровський, який міг би стати міністром охорони здоров'я України, але відмовився від цієї посади, дав кілька порад на тему того, як навчити свою дитину слухатися батьків.

Пост Комаровський розмістив у своєму Instagram.

Комаровський радить у спілкуванні з дитиною дотримуватися п'яти простих правил:

  1. Пояснювати все детально: розкажіть дитині, як себе вести та що робити, якщо він вважає, що його бажання не виконують.
  2. Повний спокій: не варто реагувати агресивно на прояв неповаги з боку дитини. Вона може не знати, що її поведінка нешаноблива.
  3. Не карати: пояснення правил поведінки потрібно не для покарання, а для навчання. Дитину потрібно вчити поважати людей навіть тоді, коли вони роблять помилки, тому що всі помиляються.
  4. Будьте прикладом для дитини та заслужіть її повагу: якщо ви хочете поваги від дитини, ви не повинні поводитися неповажно. Подавайте їй добрий приклад і заслужіть повагу не по праву батька. Пам'ятайте, що дитина дивиться на дорослого і повторює його дії.
  5. Визнавайте свої помилки: доросла людина повинна вміти визнавати свої помилки та вибачатися за них. Саме такий підхід варто демонструвати дитині.

Раніше Комаровський розповів своїм передплатникам, як потрібно правильно і майже безболісно видаляти скалку.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Комаровський розповів, що робити, якщо раптом дитина захворіла прямо перед подорожжю і які дії потрібно відразу робити.

А нещодавно педіатр також пояснив, які правила допоможуть убезпечити себе і дитину від кишкових захворювань.