На сайті президента України з'явилася Нова петиція, в якому автор вимагає виведення з тіні доходів транспортних перевізників. Чи підтримають українці цю ініціативу.

З'явилася вона на сайті у понеділок, 9 серпня, і її автором є Толстопятов Сергій Вікторович.

Він зажадав від уряду, щоб ті вивели з тіні доходів транспортних перевізників.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

"З метою виведення з тіні доходів компаній-перевізників, які обслуговують маршрутні Пасажирські перевезення, забезпечення сплати податків у повному обсязі та усунення можливості маніпулювання фінансовими показниками для необґрунтованого підвищення вартості проїзду, прийняти на законодавчому рівні обов'язкову норму оплати вартості проїзду в безготівковому порядку" - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також, чоловік вважає, що все обладнання, яке потрібно для безготівкової оплати та контролю проїзду, повинні придбавати за рахунок своїх джерел перевізника, без збільшення вартості проїзду, враховуючи неправомірне отримання надприбутків за рахунок завищення вартості проїзду та приховування оподатковуваної бази.

Маршрутка, фото: скріншот з відео
Маршрутка, фото: скріншот з відео

А ось з компаніями, які не виконують вчасно вимоги, у встановлені терміни, договір повинні розривати, і тоді все буде відмінно, як вважає Сергій Толстопятов.

Автобус "Київпастранс", фото: Telegram
Автобус "Київпастранс", фото: Telegram

За добу петиції вдалося набрати всього 12 підписів, з 25 тисяч необхідних. У ініціативи є всього три місяці на те, щоб набрати потрібну кількість голосів. У разі, якщо це станеться, президент України Володимир Зеленський буде зобов'язаний її розглянути.

Нагадаємо, що у Київської маршрутки на ходу відмовили гальма: трагедію показали одним фото

Як повідомляв портал Знай.uа, у Харкові прямо на ходу загорілася маршрутка: пасажири вибігали в паніці

Також, Знай.uа писав, що українець отримав пекельний "сервіс" у маршрутці за 7 гривень: двері в руках