Українські рятувальники опинилися в епіцентрі пожеж, які кілька днів тому почали поширюватися по Греції. Зараз там справжнє пекло.

Про це стало відомо завдяки публікації на сторінці Державній службі України з надзвичайної ситуації в соціальній мережі Facebook.

"Ви коли-небудь бачили, як лісові шишки вибухають, немов протипіхотні міни, розлітаючись в різні боки тліючими "осколками"? Це тому, що температура на поверхні землі + 62 ..." - йдеться в повідомленні.

Зараз в Греції відбувається справжнє пекло, і в його епіцентрі опинилися рятувальники з України, які прибули на допомогу.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За інформацією від місцевих засобів інформації, там триває операція з ліквідації 426 пожеж, і повністю вигоріло вже 57 тисяч гектарів стародавньої землі богів.

Український рятувальник у Греції, фото: Facebook
Український рятувальник у Греції, фото: Facebook

Крім українських рятувальників, туди прибула допомога і з таких країн як: Румунія, Кіпр, Франція, Швецій, Ізраїль, Швейцарій, Німеччина, Іспанія, Великобританія, і так далі. Всі вони працюють заради однієї мети.

Завдання ускладнюється ще тим, що температура повітря не опускалася нижче 40 градусів в Греції починаючи з травня місяця.

Пожежі, фото: Facebook
Пожежі, фото: Facebook

Варто відзначити, що незадовго до цього пожежі вирували в Туреччині. Якщо в Греції це все природне явище, то в Туреччині підпал. Організація "Діти вогню" вже взяли відповідальність за це на себе. Вогонь був настільки сильним, що підходив аж до готелів, в яких відпочивали туристи.

Нагадаємо, раніше Райський куточок перетворився на "браму пекла" через нафту: людей не евакуюють, полум'я піднімається з глибини

Як повідомляє портал "Знай.ua" Україна у вогні: громадян попередили про масштабні пожежі

Також "Знай.ua" писав, що Туреччина У вогні: у Мармарисі розбушувалася пожежа, українців екстрено евакуюють