В ООС розповіли ще одну історію українців на Донбасі, які рятують життя побратимів. Тетяна Пінчук працює медичною сестрою хірургічного відділення військового мобільного госпіталю.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці операції об'єднаних сил у соціальній мережі Facebook.

Сама дівчина з Житомирської області, і коли ситуація на Донбасі почала загострюватися, то їй було всього 20 років. Тоді вона працювала медсестрою в обласній клінічній лікарні.

Як тільки почалася напружена обстановка на Донбасі, прийшла у військкомат і попросила в ЗСУ. Спочатку їй не дзвонили, ніяк не реагували на цю заяву, і, як потім виявилося - не просто так. Офіцери не хотіли, щоб зовсім юна дівчина опинилася на передовій.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Однак, вона все ж наполягла на своєму, і в 2015 році вирушила туди вперше. Пройшла курс підготовки на Рівненському полігоні, і вирушила у військовий мобільний госпіталь у Сєвєродонецьку.

Два роки, починаючи з 2015 вона була на посаді операційної медсестри, в хірургічному відділенні.

"І зараз, через шість років, я добре пам'ятаю, як надавала допомогу першому у своїй військово-медичній кар'єрі пораненому. Це було наприкінці вересня 2015 року. У госпіталь доставили п'ятьох військовослужбовців з бойовими травмами і пораненнями. У своєму житті я ще не бачила нічого подібного, морально було дуже важко" - ділиться вона спогадами.

Тетяна Пінчук, фото: ООС Facebook
Тетяна Пінчук, фото: ООС Facebook

Через два роки на одному місці, вже в 2017 її призначили на посаду медсестри в Житомирському військовому госпіталі, де вона пробула всього чотири роки, і в 2021 знову прийняла рішення повернутися в Сєвєродонецьк.

"Ми працюємо як одне ціле, підтримуємо один одного. Тут непросто. Бувають і сльози відчаю, і сльози радості. Однак можу точно сказати-я прийняла правильне рішення, коли вирішила стати військовою медичною сестрою " - підсумувала Тетяна.

Нагадаємо, Армія скасовується? У Зеленського вирішать долю призову в ЗСУ

Теж, Знай.ua писав Колишній учень з "фізруком" пліч-о-пліч захищають Батьківщину: "ставив мені двійки"

Як раніше повідомляв Знай.ua На Донбасі під артилерійським обстрілом загинув герой з позивним "Білий": сиротами залишилося троє дітей