В Українському гідрометеорологічному центрі розповіли про лісові пожежі. Як ця глобальна кліматична катастрофа може вплинути на нас з вами.

Новий пост з'явився на сторінці Укргідрометцентру в соціальній мережі Facebook.

Узбережжя Середземного моря-Туреччини, Гнреції і італійський островів сильно горять. Збитки оцінити неможливо, так як сума величезна, а також люди втратили своє життя.

Планета страждає від цього також. При втраті лісу, виділяється менше кисню, а також страждають системи, які впливають на підтримку температурної стабільності на планеті.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Втрачаючи ліси, ми також втрачаємо резервуари атмосферної вологи, і в регіоні відбувається висушування, кількість опадів тут зменшується, приходять більш тривалі теплові хвилі, що несуть шалену спеку. Зростає температура-зростає і випаровування з ближніх водойм, надходить в повітря більше пари, але вона нестабільна, і проллється в іншому регіоні зливовими підтоплюючи дощами.

Пожежі, фото: Facebook
Пожежі, фото: Facebook

Відбувається дестабілізація тієї системи, яка підтримує маленький діапазон, в якому живе людина.

Дим потрапляє в повітря, і впливає на повітряні маси, відповідно, і на погоду теж. Незважаючи на те, що пожежі вирують не в Україні, на погоду в нашій країні це також впливає.

Пожежі, фото: Facebook
Пожежі, фото: Facebook

Набагато складніше передбачити опади, тому, останні кілька досить складно щось передбачити, і точ

Пожежі, фото: Facebook
Пожежі, фото: Facebook

них прогнозів не надходило.

На супутниковому знімку видно дим, що поширюється від місць загоряння. Там лісу вже немає .. Бережіть наш будинок, нашу планету!

Нагадаємо, в МЗС України закликали українців відмовитися від турецьких курортів: "Є жертви"

Як повідомляв " Знай.ua", метеорит впав на охоплену лісовими пожежами Туреччину: "Це НЛО"

Знай.ua писав, відпустка без перешкод: як і коли правильно купувати путівки до Туреччини та Єгипту, Поради для українців