Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що тепер місцева влада регулюватиме і визначатиме розмір платіжок за гарячу воду та опалення.

"Місцеві керівники тепер фактично визначатимуть, які суми люди отримають за тепло і гарячу воду в платіжках. Тому закликаю комунальні підприємства, якими займається місцева влада, переходити на трирічний контракт від "Нафтогаз України" за ціною 7,42 гривень за кубічний метр з ПДВ", - цитує виступ Дениса Шмигаля на засіданні Кабміну УНІАН.

При цьому прем'єр додав, що така ціна буде діяти цілий рік, незалежно від коливання на газових ринках.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Що необхідно знати про тарифи за опалення:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

- "Київтеплоенерго" анонсувало підвищення тарифів на тепло і гарячу воду через зростання цін на газ, при цьому в платіжці за червень у киян буде відображено новий рядок з авансовим платежем.

- Комунальна служба заявила, що ціна на газ, який становить основну частину витрат у тарифі на тепло і гарячу воду, катастрофічно зросла, а тарифи комунальних підприємств – ні.

- Середньозважена ціна природного газу на серпень досягла рекордного значення в 15,25 тис.грн за кубометр, збільшившись на 18% в порівнянні з середньою ціною в липні місяці.

- Голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко повідомив, що на сьогодні вже підняли вартість своїх послуг теплокомуненерго у Чернівцях, це 75% зростання вартості постачання теплоносіїв та гарячої води.

- За його словами, також, згідно з розрахунками, зростання тарифів теплокомуненерго очікується в Полтаві на 36%, у Кременчуці Полтавської області – на 53%, в Одесі – на 56%, у Тернополі – на 70%, у Старокостянтинові Хмельницької області – на 63%.

- У середньому зростання вартості на послуги теплокомуненерго по країні складе приблизно 40%, 50% і 60%.

- Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики та житлово-комунальних послуг (НКРЕКП), передала повноваження з регулювання діяльності підприємств теплопостачання з Державного на місцевий рівень.

Опалення, скріншот: YouTube
Опалення, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що українських водіїв змусять платити за "асфальт": скільки втратимо на дорогах

Як повідомляв Знай.uа, в Україні подорожчає комуналка, продукти, бензин і проїзд: все через інфляцію

Також портал Знай.uа писав, захар, масло і хліб: що буде з цінами на продукти в Україні восени