1 вересня – не за горами, а це значить, що батькам треба добряче обдумати, як зібрати дитину до школи не за всі гроші світу.

Кілька поряд щодо того, як зібрати школяра в перший клас та як при цьому зекономити, дала Леся Сирота, директор департаменту з продажу роздрібного бізнесу «ОТП Банку».

«Перший раз у перший клас, або як зібрати дитину до школи? Перше вересня - це не тільки стрес для дитини, тим паче першокласника, але й для батьків. Що купити, де купити, а головне скільки потрібно на все це коштів та як можна зекономити?», - анонсувала вона відео.

За її словами, головний лайфхак у цій справі – не панікувати. А краще перше, що необхідно зробити – це спокійно та обдумано скласти список всіх необхідних покупок.

«Майбутні батьки першокласника мають знати можливо прості, але досить корисні лайфхаки, які допоможуть не тільки зекономити ваш час, а й зменшити суму шкільних витрат!», - додає авторка відео.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Що скільки коштує?

Перша покупка – це рюкзак. Вартість якісного рюкзака з ортопедичною спинкою – від 1,5 тисячі гривень. Сумка для взуття і пенал обійдуться ще в 500 гривень.

Канцтовари - орієнтовна вартість всього комплекту близько тисячі гривень.

По-друге, в школі доведеться придбати зошити із друкованою основою -це ще плюс-мінус 400-600 гривень.

Найбільше грошей витрачається на одяг і взуття. Весь комплект разом із спортивною формою обійдеться у 12 тисяч гривень.

Брюки і піджак для хлопчика коштують близько 1600 гривень, дві сорочки – 1400 гривень. Брюки чи джинси – 700 гривень. Футболки – 500 гривень. Спортивний костюм – орієнтовно в 1500 гривень. Кофта тепла, светр, світшот – приблизно по 400 гривень.

Кросівки – 1300 гривень, кеди – 1500 гривень. Спідня білизна – ще 500 гривень.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Як зекономити?

Лайфхак №1: закуповуйте книжки та канцтовари оптом на весь клас, так ви отримаєте знижку та збережете свій час.

Лайфхак №2: починайте закупи до школи не у вересні, а в липні. Так набагато дешевше через знижки.

Лайфхак №3: порівнюйте ціни перед покупкою, користуючись інтернетом.

Нагадаємо, раніше По Україні йде хвиля закриття десятків шкіл: батьки виходять на страйки і "атакують" Верховну Раду

Як повідомляє портал Знай.uа Індію "пожирає" спалах коронавірусу, тіла спалюють прямо на вулиці: "більше крематоріїв..."

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії-які заходи вживаються в школах різних країн світу.