З'явилася офіційна інформація, що Верховна Рада України розмістила на сайті державних закупівель ProZorro тендери на кілька дуже дивних позицій.

Приміром, ВРУ витратить близько 9 мільйонів гривень на бензин, А також хоче придбати спирт, Марлі та вишиванки.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Загальний список тендерів на закупівлі складається з п'яти чоловічих вишиванок "Дубки", які створені з 100% бавовни за ціною чотири тисячі за кожну. Далі йде 15 кілометрів тканини (марля, фланель шириною до одного метра і ситець) — за 365 тисяч гривень. Народним депутатам України також потрібні 566 літрів спирту за 113 тис.гривень, картриджі для принтерів — 3 млн грн.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

А ще канцелярія на 1,5 мільйонів гривень, що включає ручки, маркери, олівці, фломастери. І наостанок, на дев'ять мільйонів гривень, 226 тисяч літрів 95-го бензину і 75 тисяч літрів талонами.

Зовсім недавно стало відомо про один з останніх замовлень Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України-близько 33 тисяч гривень на три кавоварки. А ще 15 тисяч на три мікрохвильовки.

Держзакупівлі ВРУ в ProZorro, скріншот: Telegram
Держзакупівлі ВРУ в ProZorro, скріншот: Telegram

Нагадаємо, 10 млн з держбюджету піде на сходинки і євро-бензин для Верховної Ради

Як повідомляв "Знай.ua", Кабмін витратить сотні тисяч на мікрохвильовки і 55-дюймові телевізори

Знай.ua писав, Кабмін замовив на 13 млн крафтові конверти і комутатори. А цієї середи, 21 липня, о 13:53 стартують електронні торги із закупівлі 31 тис штук конвертів. Очікувана вартість сягає 56 тис грн. Виходить, що ціна 1 замовного конверта дорівнює близько 1800 грн.