Українка вимагає зміни підходу до дифенціації тарифу на електроенергію. Відповідна петиція з’явилася на сайті Президента України.

Автор петиції, Оксана Лесюк, нагадує, що, відповідно до планів Уряду, споживачів електроенергії мають поділити на чотири категорії, в залежності від обсягів споживання (до 100 кВт-год —1.2грн; 100−300 кВт-год 1.68 грн; 300−500 кВт-год —2.3 грн, від 500 кВт-год —3.5 грн). При цьому обсяги споживання встановлені в розрахунку на домогосподарство.

«І тут прошу звернути увагу, яку соціальну несправедливість несе такий проект. Наведу один приклад моєї сім'ї, хоч таких господарств безліч. Будинок для моїх батьків будували з розрахунком на дві сім'ї, щоб батьки на старість не залишились одні. Сюди ж переїхала наша бабуся. Отже, зараз в нашому будинку проживає фактично три сім'ї кількістю семеро осіб, з них троє - пенсійного віку, двоє – діти», - розповідає громадянка.

Вона звертає увагу на те, що така кількість людей споживає значно більше електроенергії, ніж домогосподарство, де в будинку проживає дві-три особи.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

«Фінансової можливості проживати в трьох різних будинках у нас немає. Розділити будинок на квартири не дозволяє проект. І тому ми будемо змушені оплачувати електроенергію по найвищому тарифу?», - обурюється вона.

«Ви прикриваєтесь турботою про малозабезпечених та наголошуєте на тому, що зменшуєте тариф для тих, хто споживає менше 100 кВт. При цьому мовчите, що інших заганяєте в категорію малозабезпечених вдвічі збільшеним тарифом. У зв'язку з цим пропоную розглянути диференціацію тарифу з врахуванням споживання електроенергії на одну особу, а не на домогосподарство», - вимагає жінка.

Нагадаємо, На 30-40%: українцям підвищать тарифи на гарячу воду та опалення

Також Знай.uа писав Українцям виставили платіжки з додатковими сумами: "Плюс 3% річних"

Як раніше повідомляв Знай.uа Українці вимагають безкоштовну установку, ремонт і заміну лічильників: "Блокували каналізацію через несплату по газу і світла"