Купувати путівки до Туреччини та Єгипту заздалегідь вже невигідно. Через пандемію COVID-19 економні варіанти для відпочинку можуть з'явитися в будь-який момент.
За словами президента Української асоціації туристичних агенств Антона Рудича, на ціну тура можуть вплинути низка зовнішніх факторів, серед яких карантинні обмеження в країні, а також відкриття та закриття кордонів. Саме тому покупка туристичних путівок взимку більше не вигідна зараз, повідомив він в інтерв'ю OBOZREVATEL.
"До пандемії було вигідно купити тур заздалегідь. Але, останнім часом, не всі так роблять. Адже придбаний зараз тур може обійтись вам дешевше, ніж би ви його купили взимку. На ціну турів впливає ситуація, коли країни третього світу відкривають чи закривають свої кордони. Що стосується Туреччини та Єгипту, то коли туди починають літати росіяни, це також змінює вартість відпочинку. Тому, понад все, потрібно знайти свого турагента, який в курсі всіх правил та пропозицій, і консультуватися з ним", - розповів Рудич.
відпустка, фото з відкритих джерел
відпустка, фото з відкритих джерел
Також він заявив, що випадки відвертого шахрайства на українському туристичному ринку є рідкістю. Доволі часто туристи сприймають деякі форс-мажорні обставини як шахрайство. Як, наприклад, коли турагенції вимагали заздалегідь доплатити різницю у гривнях під час різких скачків курсу долара. Однак, за твердженням експерта, це є законним, адже ціна на тури фіксується виключно в доларах. Якщо путівку оплачена не повністю, то ціна в гривнях може зрости. Однак незаконною є зміна готелю:
"Бувають різні ситуації, коли готель можуть закрити в будь-який момент і туристів мусять заселити в інший. Буває, новий готель гірший, а буває - кращий", - каже Рудич. Також експерт відзначив, що попит на путівки і потік туристів до Туреччини, порівняно з 2019 роком зросли в шість разів, тим часом до Єгипту - в два рази.

Раніше повідомляли, українці поскаржилися на відпочинок у Генічеську і вже мріють про Туреччину: "глиняний кисіль замість моря".

Як повідомляв Знай.uа, Венеція, Мальдіви та ліси Амазонки постраждали від глобального потепління: топ-10 місць, які скоро зникнуть.

Знай.uа писав, грошей немає і відпустки теж: більше половини українців залишаться вдома на все літо.