В Україні, за словами відомого синоптика Наталії Діденко на сторінці в соціальній мережі Facebook, продовжиться рух атмосферного фронту, як це було днем раніше — у четвер.

Зовсім недавно всю територію нашої країни захлеснули сильні зливи з градом. Багато міст попливли, громадський транспорт був паралізований. І зараз Україна знову може опинитися під короткочасними, періодичними грозовими дощами. Експерт заявляє, що влітку опади випадають не зовсім нерівномірно, але за умови значних контрастів.

"Часом за мить дощ може переходити в сильну зливу і супроводжуватися шквалом і градом. Уважно!", - заявляє Діденко.

Зараз від Заходу до Сходу, і від Півночі до Півдня +27℃ ...+33℃ вдень і + 15℃ ...+23℃ вночі. Легкість відступила, поки сонце заволоділо всією територією. Вітер очікується північно-західного напрямку (7-12 метрів в секунду). Дані на карті Укргідрометцентру повідомляють, що дощ торкнеться трохи центральних, південних і східних регіонів, включаючи Миколаїв, Суми, Донецьк та інші.

Температура повітря в Києві буде близько + 28℃ ...+ 30℃ вдень, вночі +18℃ ...+20℃. Вітер в столиці 7-12 метрів в секунду (північно-західний напрямок). Дощ з грозою може забути про столицю.

Нагадаємо, у Львові затопило центр, а вітер зніс дерева: негода повернулася в Україну з новою силою

Як повідомляв "Знай.ua", град, вітер і тропічні зливи: на Україну насувається лютий циклон з Німеччини

Знай.ua писав, спека не щадить нікого: харків'янка психанула і вийшла гуляти по вулиці в стрінгах