Законопроєкт, який має запустити знесення застарілих житлових багатоповерхівок, пройшов громадські слухання. Це означає, що "хрущовки" в Україні все-таки знесуть. Згідно із законопроєктом, на місці знесених будівель будуть побудовані новобудови.

У законопроєкті говориться, що під знесення можуть потрапити близько 30 тисяч житлових будинків, які вважаються застарілими.

багатоповерхівка, фото novosti-n.org
багатоповерхівка, фото novosti-n.org

Скільки в Україні застарілих будинків:

За даними Державної служби статистики загальна площа застарілого житлового фонду становить 4,33 млн кв. м.

4646 багатоповерхівок, побудованих до 1919 року;

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

9693 будинки, побудовані до 1953 року;

7192 багатоповерхівки, побудовані до 1969 року;

5364 будинки, побудовані до 1989 року.

Як будуть вирішувати зносити будинок чи ні:

Спочатку місцева влада має порахувати, скільки застарілого житла в їхніх містах. Після цього розробити проєкти комплексної реконструкції кварталів. Вже потім будуть зібрані підписи мешканців, згодних на знесення будинку і переїзд до нового будинку.

Багатоповерхівка, скріншот: YouTube
Багатоповерхівка, скріншот: YouTube

Куди переселять мешканців?

Відповідно до законопроекту спочатку повинні побудувати новий будинок, переселити туди мешканців "хрущовки", яка буде зноситися, і тільки після цього проводити демонтаж. Тобто планується, що власники "хрущовок" будуть переїжджати не в тимчасове житло, а відразу в нові квартири.

Нагадаємо, любитель нічних клубів розстріляв двох поліцейських з вікна хрущовки: був під...

Як повідомляв "Знай.ua", п'яна компанія нахабно напала на доставщика їжі: відібрали телефон і бризнули перцевим балончиком

Знай.ua писав, в Польщі побили українця до втрати свідомості: повалили на землю і штовхнули по голові