Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла про програму президента стосовно пенсіонерів, яку планують розширити вже наступного року.

Пост про це з'явився на сторінці Міністерства соціальної політики України в соціальній мережі Facebook.

Марина Лазебна запропонувала включити пенсіонерів віку від 70 до 75 років. В програму адресної допомоги для літніх людей. Зробити це хочуть вже з 2022 року.

Вона зазначила, що це ефективний інструмент для того, щоб знизити рівень бідності серед літніх, які не можуть забезпечувати себе за допомогою роботи.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

Протягом 2020 і 2021 адресну доплату до пенсій у розмірі 500 гривень щомісяця отримують пенсіонери старше 80 років. При цьому пенсії для них не можуть бути менше 2600 грн. Ці заходи підвищили доходи 1,4 мільйона пенсіонерів.

Починаючи з 1 жовтня пенсіонери від 75 до 80 років отримуватимуть додаткові виплати в розмірі 400 гривень. І з того моменту, їх дохід на місяць становитиме не менше 2500 гривень. Таке розширення підвищило дохід близько одного мільйона пенсіонерів.

Пенсіонер, скріншот відео
Пенсіонер, скріншот відео

В рамках розробки державного бюджету на наступний рік, Міністерство соціальної політики обробляє також і інші пропозиції, які можуть внести в календар підвищення на 2022 рік.

Пенсіонерка, фото: скріншот з відео
Пенсіонерка, фото: скріншот з відео

Зокрема: підвищення пенсій для людей з інвалідністю з числа ліквідаторів Чорнобильської катастрофи вже з 1 січня; індексація пенсій з 1 березня для практично 10 мільйонів пенсіонерів, а також компенсаційних виплат для літніх людей старше 80 років; перерахунок з 1 липня і з 1 грудня пенсійних виплат у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Раніше повідомляли, дітям дали доступ до свідоцтв про шлюб батьків: Мін'юст пояснив, як його отримати.

Як повідомляв Знай.ua, українців змусять утримувати літніх батьків.

Знай.uа писав, клієнти "Укрпошти" годину чекали на вулиці, поки співробітники відпочивали: ось яка черга зібралася.