Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла про програму президента стосовно пенсіонерів, яку планують розширити вже наступного року.

Пост про це з'явився на сторінці Міністерства соціальної політики України в соціальній мережі Facebook.

Марина Лазебна запропонувала включити пенсіонерів віку від 70 до 75 років. В програму адресної допомоги для літніх людей. Зробити це хочуть вже з 2022 року.

Вона зазначила, що це ефективний інструмент для того, щоб знизити рівень бідності серед літніх, які не можуть забезпечувати себе за допомогою роботи.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

Протягом 2020 і 2021 адресну доплату до пенсій у розмірі 500 гривень щомісяця отримують пенсіонери старше 80 років. При цьому пенсії для них не можуть бути менше 2600 грн. Ці заходи підвищили доходи 1,4 мільйона пенсіонерів.

Починаючи з 1 жовтня пенсіонери від 75 до 80 років отримуватимуть додаткові виплати в розмірі 400 гривень. І з того моменту, їх дохід на місяць становитиме не менше 2500 гривень. Таке розширення підвищило дохід близько одного мільйона пенсіонерів.

Пенсіонер, скріншот відео
Пенсіонер, скріншот відео

В рамках розробки державного бюджету на наступний рік, Міністерство соціальної політики обробляє також і інші пропозиції, які можуть внести в календар підвищення на 2022 рік.

Пенсіонерка, фото: скріншот з відео
Пенсіонерка, фото: скріншот з відео

Зокрема: підвищення пенсій для людей з інвалідністю з числа ліквідаторів Чорнобильської катастрофи вже з 1 січня; індексація пенсій з 1 березня для практично 10 мільйонів пенсіонерів, а також компенсаційних виплат для літніх людей старше 80 років; перерахунок з 1 липня і з 1 грудня пенсійних виплат у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Раніше повідомляли, дітям дали доступ до свідоцтв про шлюб батьків: Мін'юст пояснив, як його отримати.

Як повідомляв Знай.ua, українців змусять утримувати літніх батьків.

Знай.uа писав, клієнти "Укрпошти" годину чекали на вулиці, поки співробітники відпочивали: ось яка черга зібралася.