Реальну історію із життя заробітчанина розповіли на сторінці Міністерства соціальної політики України у Фейсбук.

Після того, як чоловік дізнався, що окрім двох діток, його кохана чекає на третю, він вирішив поїхати на заробітки. Він мав досвід у будівництві, від знайомих знав, що за кордоном можна непогано заробити. Тому вирішив ризикнути, адже витрати їхньої родини невдовзі будуть рости, а вдома нормальної прибуткової роботи не було.

Звернувшись до агентства-посередника, він обрав варіант працевлаштування у одній із європейських країн. Зарплата його влаштовувала - близько 2000 євро на місяць. У той же час обіцяли зручні умови життя, калорійні обіди та сніданки, а також безкоштовний переїзд до місця роботи. Було дивно, що робочої візи не вимагали, але аргументували тим, що оформлювати її будуть довго, а Антон планував повернутись до народження дитини.

Переїздом займався роботодавець. Проте згодом стало відомо, що кошти за це треба буде відробляти. У нього та ще кількох працівників відібрали речі (посвідчення, мобільні, привезені кошти) і змусили поставити підписи на незрозумілому документів. Жити їх вселили у зруйновану будівлю, їжа була поганою, а воду давали по годинах. Натомість працювати доводилось важко – більше 12-14 годин за добу. Щоб чоловік не втік, роботодавці давили на вразливі місця – шантажували родиною, натякали, що можуть нашкодити рідним. До того ж, за кожним їхнім кроком спостерігала охорона.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У той же час, на будівництві Антон часто травмувався – пробивав ногу брудним цвяхом. Але саме це його і врятувало.

«57% постраждалих українців експлуатується саме в будівництві. Перевір агенцію-посередника з працевлаштування, коли ти шукаєш кращої долі та більшого заробітку. І ніколи не віддавай свій паспорт!» - застерігає Міністерство соцполітики.

Нагадаємо, Українські вчителі знайшли, чим зайнятися на канікулах - гарують у Польщі за 5 тисяч доларів на місяць

Також Знай.uа писав Українці отримають щомісячну доплату до пенсії: кому світять додаткові гроші

Як раніше повідомляв Знай.uа "Вето" для євробляхерів, штрафи для мігрантів та ліцензії для канабісу – Парламент зареєстрував нові ініціативи