На опалювальний сезон для деяких категорій споживачів встановлять нові тарифи на теплову енергію. Це рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради.

У Тернополі на 10% збільшиться вартість опалення, але виключно для однієї категорії споживачів – бюджетних організацій. Скоригувати тариф у бік підвищення довелося через подорожчання електроенергії.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Водночас для категорії "інші споживачі" тарифи на теплову енергію будуть знижені на 40% через здешевлення блакитного палива.

Щодо населення, то жодні цінові коливання цієї категорії не торкнуться ні в Тернопільській області, ні в будь-якому іншому регіоні України, адже тарифи захищені мораторієм.

Популярні новини зараз
Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого
Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

"Рішенням передбачено, тарифи на опалення та гарячу воду для населення залишаються на рівні попередніх років, що не змінювалися з 1 січня 2019 року. Це означає, що в платіжках тернополян не буде жодних змін у порівнянні з попередніми опалювальними сезонами", - поінформували у міськраді.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

До речі, мораторій, який забороняє зростання тарифів на тепло, газ і гарячу воду, діятиме до кінця воєнного стану і ще 6 місяців після.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як отримати "зимову субсидію" від благодійників: на тверде паливо, комуналку та інші потреби.

Також наш портал інформував, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські сім'ї зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.