Економіка в Україні помірно відновлюється й на 2025 рік є плани провести щорічну індексацію пенсійних виплат. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у ході пресконференції.

Незважаючи на всі труднощі, українці вчасно та в повному обсязі отримують як пенсії, так і субсидії. Це стало можливим завдяки фінансовій стабільності, якої вдалося досягти великою роботою.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Денис Шмигаль заявив, що українські пенсіонери можуть розраховувати на щорічну індексацію у 2025 році. Це масштабний перерахунок пенсій, який торкнеться більшості громадян похилого віку.

"Так буде продовжуватися, це велика робота, вона відбувається щодня. Всі індексації були проведені у березні 2023, у березні 2024-го і будуть проведені у березні 2025 року", - заявив глава уряду.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що за підсумками індексації з 1 березня 2024 року пенсії збільшилися у понад 10 мільйонів українців. Виплати було проіндексовано на 8%. Максимальний розмір підвищення становив 1500 гривень, а мінімальний – 100 гривень.

Варто зазначити, що до кінця 2024 року підвищення пенсій не заплановано, проте деякі люди похилого віку, які проживають поблизу лінії бойових дій, зможуть отримувати доплати від ООН. Також передбачені щомісячні вікові надбавки для осіб віком від 70 років.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки мають платити різним категоріям пенсіонерів.

Також наш портал інформував, на комуналку, шматок хліба та воду: хто з пенсіонерів отримуватиме понад 5 тисяч гривень.

Крім того, ми писали, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.