Коли почнеться масова реалізація картоплі, ціни очікувано знизяться. Однак далі вартість овочу збільшуватиметься. Пік ціни очікується у лютому, прогнозує керівник агропідприємств та фермер із Седнєва Ігор Шкурко, повідомляє "Суспільне".

У 2024 році очікується менший урожай картоплі, ніж минулого року. Це пов'язано як з аномальними погодними умовами, так і нестачею робочої сили. Крім того, багато домогосподарств не змогли собі дозволити зробити фунгіцидний захист від хвороб картоплі.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

"У цьому році і картоплі менше, населення не могло зробити стільки фунгіцидних захистів від хвороб, як велике промислове підприємство. Чоловіків менше стало, в селі людей менше стало. Дуже дорого це вирощування картоплі виходить", - каже фермер.

Збір картоплі планують проводити, коли спаде спекотна погода. Далі на ринку очікується певне зниження цін, адже продукція масово надходитиме у продаж.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Ігор Шкурко прогнозує, що "делікатесом" картопля стане приблизно у лютому 2025 року. Цього місяця доведеться пік ціни. Очікується, що кілограм картоплі у магазинах коштуватиме близько 30 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові цінники відбивають апетит: сосиски, сардельки та ковбаски стають недоступними.

Також наш портал інформував, бутерброд з олією зможуть дозволити собі одиниці: звірячі ціни змушують українців шукати дешевші альтернативи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, філе по 167 гривень, а гомілка - всього 63: супермаркети встановили "осінні" ціни на свинину та курятину.