Прийнято важливе рішення щодо фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Чого чекати на переселенців з 1 вересня, розповіли на facebook-сторінці Міністерства соціальної політики.

У серпні 2024 року для значної кількості внутрішніх переселенців минув термін виплати допомоги. Зазначається, що допомога надавалась протягом 1,5-2 років і це досить тривалий термін.

ВПО отримують виплати. Фото: youtube
ВПО отримують виплати. Фото: youtube

Втім, уряд ухвалив рішення з 1 вересня продовжити виплати для переселенців, які перебувають у найскладніших умовах. Допомога надаватиметься ще 6 місяців - до лютого 2025 року.

"Уряд продовжить ці виплати ще на 6 місяців, тобто до лютого 2025 року. Відповідну постанову Уряду, розроблену Мінсоцполітики, сьогодні було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Пенсіонерам збільшать виплати майже на 900 гривень І ви це їсте: українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку
Показати ще

Виплати ВПО, фото: Facebook
Виплати ВПО, фото: Facebook

У Мінсоцполітики додали, що виплати буде продовжено автоматично, ВПО не потрібно нікуди додатково звертатися. Також наголосили, що критерії отримання права на допомогу залишилися незмінними.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні скасовують прожитковий мінімум: як це позначиться на пенсіях та соцвиплатах.

Також наш портал інформував більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Естонія платитиме українцям нову фінансову допомогу: як отримувати 3600 грн щомісяця.