Проїзд у міському транспорті столиці складає: в автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері – 8,00 грн на одну поїздку; у міській електричці – 15,00 грн на одну поїздку; у метрополітені – 8,00 грн на одну поїздку.

Для тих, хто використовує трансопртні карти, цей тариф, звичайно, менший, залежно від кількості куплених за раз поїздок. Проте, вже неодноразово ставилося питання про те, що ціни на проїзд у Києві сильно занижені і їх давно слід підняти.

Українка заходить до автобуса / фото: Знай.ua
Українка заходить до автобуса / фото: Знай.ua

Зараз же знову поринули до теми про підвищення вартості проїзду, причому в чотири рази. Про це розповів директор транспортного департаменту адміністрації Руслан Кандібор.

Він вважає, що з нинішніх 6,5 грн (для киян, які користуються Карткою киянина) та 8 грн (для гостей міста та тих, хто не має карти) тариф має зрости до 24-25 грн за одну поїздку. Тоді, кажуть в адміністрації, вистачить і на добудову зеленої гілки метро на Виноградарі та на оновлення самого транспорту.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Київський метрополітен. Фото: скрін youtube
Київський метрополітен. Фото: скрін youtube

Про необхідність збільшувати тарифи Кандибор заявив в ефірі комунального радіо Київ у програмі КиївВГОЛОС. Відповідаючи на запитання про суму 14 млрд грн, необхідну на добудову зеленої гілки метро на Виноградар, голова Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандібор зазначив, що знайти ці гроші можна – варто лише збільшити тарифи на громадський транспорт до собівартості, припинивши дотування галузі.

У відповідь на запитання, чому КМДА не піднімає тариф, Руслан Кандібор зазначив, що "винною" є Київрада, яка голосує за дотації для громадського транспорту. За його словами, доки депутати виділятимуть кошти з бюджету, то в адміністрації і не зможуть підняти тарифи на перевезення пасажирів.

Нагадаємо, що комунальники затвердили нові ціни на дві послуги.

Раніше ми повідомляли, що номінал не відіграє ролі: українські монети купують дорожче за 10 000 гривень.