Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні готують чергове нововведення, яке торкнеться пенсіонерів. Що відомо про зміни у виплатах пенсій.

В Україні хочуть спростити механізм розрахунків пенсійних виплат. Про це стало відомо завдяки заяві Міністра соціальної політики України Оксани Жолнович у нещодавньому інтерв'ю для одного з українських видань.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

За її словами, пенсійна система України часто і багато зазнавала змін, тому розрахунок пенсії значно ускладнився. Так, є багато доплат і дотяжок, наприклад, дотяжка до прожиткового мінімуму, дотяжка за стаж і так далі.

Через таку систему розрахунку людина не може самостійно розрахувати розмір своєї пенсії і змушена звертатися до фахівця.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Плату за світло нараховуватимуть по-новому В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Оксана Жолнович, фото: Facebook
Оксана Жолнович, фото: Facebook

Тому в Україні хочуть внести зміни до розрахунків, а саме скоротити кількість критеріїв до двох: кількості років стажу та кількості щомісячних страхових внесків. Ці показники перетворюватимуть на певну кількість балів. Вартість кожного балу дорівнюватиме 30% від середньої заробітної плати в конкретному році.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Як пояснила Жолнович, якщо людина відпрацювала 35 років і отримувала середню заробітну плату, вона отримуватиме не менш ніж на 30% свого заробітку в солідарній пенсійній системі.

Крім того, Мінсоцполітики хоче запровадити гарантію – якщо людина пропрацювала щонайменше 15 років і зайшла до пенсійної системи, їй виплачуватимуть щонайменше 30% від мінімальної заробітної плати того року.

Нагадаємо, куди звертатися, якщо не виплатили гроші на лікування чи бойові.

Раніше повідомлялося, українцям ускладнять вихід на пенсію: нові умови.

Також, вимоги до стажу в Україні змінюють: точний час, скільки доведеться "доопрацювати".