З 1 вересня 2024 року для більшості споживачів комунальних послуг нічого кардинально не зміниться.

Втім, на деяких громадян все ж чекають збільшені платіжки. Про це розповіли експерти зі сфери енергетики.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Тарифи на воду

З 1 вересня вартість централізованого водопостачання у великих містах не зміниться. Однак у невеликих населених пунктах місцева влада може підвищувати тарифи без погодження з регулятором, тому для деяких споживачів послуги подорожчають.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Дочка Олі Фреймут в Америці показала, що вона далеко не янгол: на відміну від мами любить роздягатися Українцям масово розсилатимуть повістки поштою: у ТЦК назвали, хто отримає найближчим часом Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Наприклад, уже відомо про плани збільшити тарифи на Київщині, у Білогородській тергромаді. Нові суми у платіжках побачать усі категорії споживачів. Відомо, що вода подорожчає на 15%, а каналізація – на 27%.

Тарифи на світло

Фіксований тариф на електроенергію для населення залишиться незмінним – 4,32 гривні за кВт/год.

Втім, багатьом українцям світло обійдеться значно дорожче через ймовірні графіки відключення. Насамперед йдеться про тих, хто використовує зарядні системи типу "екофлоу", кінцева вартість електрики від яких може досягати 14-15 гривень за кВт/год. Власники генераторів заплатять ще більше – близько 20 гривень за кВт/год.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Тарифи на газ

У вересні для клієнтів "Нафтогазу" нічого не зміниться, адже під час воєнного стану діє мораторій на підвищення газових тарифів. Так, як і раніше, доведеться платити 7,96 гривні за кубометр.

За прогнозами НБУ, блакитне паливо для населення може почати дорожчати вже з 2025 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Київводоканал" застосує санкції до споживачів у серпні: хто потрапив до "чорного списку".

Також наш портал інформував, оплачувати рахунки та передавати показники по-новому: комунальники попередили про зміни.

Крім того, ми писали, борги за комуналку у спадок: українцям доведеться платити за родичів.