В українців є шанс збільшити розмір своїх пенсійних виплат, але скористатися ним можна лише до виходу на заслужений відпочинок.

Відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", особи, які відкладуть вихід на пенсію після досягнення 60 років, можуть відчутно збільшити свої виплати.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Українці, які після 60 років вирішать і надалі працювати, зможуть отримати надбавку до майбутньої пенсії, залежно від кількості новонабутого страхового стажу. Чим довше людина вирішить працювати, тим вищою буде пенсія.

Так, при відстроченні пенсії строком до 60 місяців такі умови:

  • за кожний повний місяць додаткового стажу розмір пенсії збільшується на 0,5%. Тобто за рік роботи 6% надбавки до пенсії, за 5 років – 30%.

Якщо пенсіонер відкладе вихід на заслужений відпочинок на понад 5 років, то:

  • за кожний повний місяць додаткового стажу пенсія збільшуватиметься на 0,75%.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

Українці, які хочуть почекати з виходом на заслужений відпочинок, щоб збільшити свої виплати, мають поінформувати про свої плани ПФУ до 60 років. Якщо цього не зробити, то пенсія може бути призначена автоматично, за умови, що в Реєстрі застрахованих осіб є дані про стаж людини.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям готують доплати до пенсії: на які бонуси можна розраховувати.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, ми писали, остання пенсія: як родичам померлого отримати недоотриману виплату.