Через повномасштабну війну багато українців опинилися в ситуації, коли грошей вистачає на базові потреби, а платити за комуналку нема чим. Борги накопичуються, а за них можуть нараховувати пеню, блокувати рахунки та навіть забирати майно.

Втім, деяким громадянам надають шанс вибратися з боргової ями, отримавши адресну допомогу. Таку можливість мають мешканці Одеси, повідомляється на офіційному сайті міста.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

В Одесі діє програма муніципальної адресної допомоги, яка спрямована на громадян, які опинилися у важких життєвих обставинах та не мають можливості вчасно та повною мірою платити за комунальні послуги.

Для отримання грошової допомоги на оплату комуналки мешканці можуть звертатися до органів місцевої влади. Спеціальна комісія визначає осіб, яким буде надано підтримку.

Популярні новини зараз
Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Плату за світло нараховуватимуть по-новому З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Зазначається, що ця програма функціонуватиме щонайменше до 2026 року.

"Адресна муніципальна допомога на погашення заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги громадянам міста Одеси надається в рамках Міської цільової програми на 2024-2026 роки", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, збирайте документи та займайте чергу в ЦНАП: доступна нова допомога на комуналку.

Також наш портал інформував, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські родини матимуть змогу заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.