В Україні може не стати громадського транспорту: експерт назвав єдину надію

Українці у транспорті, фото: Знай.ua
Українці у транспорті, фото: Знай.ua

В Україні тарифи на проїзд у громадському транспорті злетіли нагору, і це не просто випадкове явище. Насправді, за цим стоїть безліч проблем та змін. В умовах війни, міграції та зменшення кількості пасажирів, транспортним компаніям доводиться робити складний вибір та піднімати ціни, щоб покрити свої витрати. Олег Гарник, заступник директора Асоціації міст України з ЖКГ, в інтерв'ю Українському Радіо пояснив, що комунальний транспорт і раніше не був прибутковим. А після того, як минулого року у громад забрали "військовий ПДФО", ситуація ще більше ускладнилася.

Кіло вже по 150 грн: серпень потужно "вдарив" по цінах кавунів та динь

Кавуни, супермаркет, фото: Знай.ua
Кавуни, супермаркет, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

У серпні дині та кавуни – частина раціону українців, доставляючи радість та освіження у спекотні дні. Баштанні - не тільки смачні, а й корисні для здоров'я, адже містять велику кількість вітамінів, мінералів та клітковини. Так, кавуни можна придбати за ціною від 14,90 до 159,90 гривень за кілограм. Зазначимо, що вищі ціни встановлені на кавуни без кісточок – 36,90 грн./кг, з жовтою м'якоттю – 49,90 грн./кг або сорту "Вогник" – від 24,90 грн./кг. Найвища ціна – 159,90 грн./кг – встановлена ​​для імпортних кавунів.

Співробітники ПФУ довели хворого клієнта до краю: вривалися до квартири та допитували колег

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Олег Нестеренко, клієнт Пенсійного фонду України, зіткнувся із жахливим обслуговуванням. Все почалося 18 грудня 2023 року, коли Олег подав заяву на призначення пенсії. Минуло п'ять тижнів, але жодної відповіді від фонду він не отримав. Пізніше він дізнався, що рішення з його питання було ухвалено вже наступного дня після подання заяви, але ніхто не спромігся його про це повідомити. 24 червня 2024 року, будучи на лікарняному, Олег знову звернувся до Сумського сервісного центру Пенсійного фонду. До цього він провів близько п'ятої години в лікарні, де понад три години лежав під крапельницею. У той день його стан був досить важким...

В Україні може статися потужний землетрус — які регіони у зоні ризику

Землетрус. Фото: Факти
Землетрус. Фото: Факти

В Україні може статися сильний землетрус, епіцентр якого буде розташований у сейсмічній зоні Вранча, що охоплює румунські Карпати. За прогнозами вчених, магнітуда майбутнього землетрусу може досягти 8 балів, що становить серйозну загрозу для кількох областей України. Потенційний ризик катаклізмів існує на більшості територій. На Полтавщині, здавалося б, спокійному регіоні України, за останні 14 років сталося 15 землетрусів. З 2010 року сейсмічна активність у цьому регіоні викликає чимало запитань, на які спробував відповісти геофізик Володимир Шляховий.

"У мене є міць": Павло Зібров зізнався, що готовий захищати Україну на фронті

Павло Зібров, скріншот: Facebook
Павло Зібров, скріншот: Facebook

Відомий український співак Павло Зібров, який нещодавно розповів, що чекає на чоловіків-артистів, які втекли з країни під час війни, знову висловив готовність вирушити на фронт для захисту рідної країни від російських окупантів. Зірка естради впевнений, що кожен українець має наближати перемогу. У розмові з журналістами виконавець хіта "Хрещатик" обговорив можливість стати на захист України. Артист каже, що не відкидає такої ймовірності, і вважає, що сил для боротьби з російськими окупантами в нього достатньо.