Якщо людина протягом шести місяців не забирала поштою свою пенсію, то виплата пенсії за законом припиняється.

Жінка звернулася до фахівців із Пенсійного фонду за роз'ясненням, адже після того, як два роки тому поїхала за кордон, їй перестали виплачувати пенсійні виплати.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

[quote author="— запитала українка."]В Україні пенсію їй приносила листоноша, тому весь цей час своїх виплат мама не отримувала. У мене з'явилася нагода приїхати в Україну (мама за станом здоров'я приїхати зі мною не зможе). Чи можу я оформити пенсійну картку без мами і які документи мені для цього знадобляться?

У Пенсійному фонді зазначають, що заяву про поновлення виплати пенсіонер має написати та подати до Пенсійного фонду особисто. Тобто переоформити виплату замість мами неможливо.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: Youtube
Пенсіонерка. Фото: Youtube

При поверненні в Україну мати зможе подати заяву на поновлення виплат самостійно. У такому разі їй повернуть недоотриману пенсію за минулий час, але не більше як через три роки.

Разом з тим зауважимо, що особи, які тимчасово проживають за кордоном, незабаром зможуть відновити виплату своєї пенсії дистанційно. Це передбачено Постановою Кабінету Міністрів №328 від 18 квітня 2023 року. — зазначили у ПФУ.

Нагадаємо, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому .

Раніше повідомлялося, що українці можуть стати пенсіонерами ще до 50 років: кого відпустять на відпочинок раніше .

Також Європа хоче змусити українських біженців піти на роботу: як допомагають .