Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з усією відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що газопостачальна компанія "Нафтогаз України" попередила клієнтів про можливі проблеми з платіжками за газ.

Йдеться про паперові комунальні квитанції. Названо причини їх можливої ​​відсутності.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби "Нафтогазу".

Платіжка Нафтогаз. Фото: Youtube
Платіжка Нафтогаз. Фото: Youtube

Повідомляється, що є кілька причин того, що українець не отримає паперової платіжки на свою адресу. Це можливо при переплаті за газ. У такому разі непокоїтися не потрібно.

Популярні новини зараз
В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати
Показати ще

Також клієнт може сплатити нараховані суми до 12 числа місяця. Ще одна причина - обрання електронного способу отримання рахунків.

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

"Де моя паперова платіжка? — питання, яке іноді надходить від наших споживачів. Розуміємо ваше занепокоєння… Є інша причина неотримання платіжки? Залишіть свою адресу, і ми спільно з нашим партнером Укрпошти перевіримо", — зазначили співробітники головного постачальника.

Відзначено, що більшість клієнтів відмовилися від платіжок, надрукованих на папері, на користь зручних інтернет-сервісів. Оформлення можливе через персональний кабінет на my.gas.ua або чат-боти в Telegram/Viber.

Таким чином отримувати платіжку можна набагато швидше, зручніше та екологічніше. У той же час онлайн-рахунок доступний щомісяця з 10 числа, а паперовий надходить тільки після 20-го.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Що буде з тарифом на газ

Багато українців поширюють чутки про подорожчання блакитного палива для побутових споживачів. У Нафтогазі спростували цю інформацію. Вказано, що тариф на газ залишається незмінним – до 30 квітня 2025 року. Тому клієнти можуть хвилюватися про несподівані зміни у платіжках – принаймні до вказаної дати.

"Ми розуміємо важливість стабільності в ці непрості часи, тому сумлінно дотримуємося своїх зобов'язань перед вами", - наголосили газовики та подякували за довіру.

Заява Кабміну про газ

Уряд планує пройти майбутній опалювальний сезон із використанням газу власного видобутку. До листопада очікується збільшення обсягу блакитного палива в газосховищах до більш ніж 13 млрд. кубометрів. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про це на засіданні уряду. Він зазначив, що у газосховищах вже закачано понад 10 мільярдів кубометрів газу.

Нагадаємо, комунальні тарифи з 1 серпня: скільки доведеться платити за електроенергію, газ та воду.

Раніше повідомлялося, що приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.

Також, уряд готує новий удар по гаманцях українців: ціна на газ може зрости.