Комунальні послуги стануть більш відчутним ударом по гаманцю для деяких українців через перегляд тарифів на централізоване водовідведення.

Подорожчання послуг чекає мешканців містечка Звенигородка, що на Черкащині. Про це йдеться на офіційному сайті міської ради.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

У повідомленні міськради йдеться, що у сусідньому місті Ватутіне підвищили ціни на приймання стоків через подорожчання електричної енергії – на 5 гривень без ПДВ. Це, своєю чергою, позначиться на звенигородському підприємстві "Водопостачання та водовідведення", яке є замовником послуг.

Попередньо тариф може піднятися як мінімум на 6 гривень. Як зміняться нарахування в платіжках побутових споживачів поки що важко, необхідно проводити економічні розрахунки. Але однозначно слід готуватися до подорожчання.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

"В що це виллється для кінцевих споживачів - мешканців багатоквартирних будинків та установ, можна буде сказати лише після економічних розрахунків кінцевого тарифу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тарифи для населення утримувалися кілька років, а тепер виникла потреба хоча б мінімально призводити їх до реальних витрат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, економічно обґрунтований тариф – майже 200 гривень: вода із крана стане розкішшю.

Також наш портал інформував, обмеження та штрафи: що приготували тим, хто ухиляється від сплати комунальних послуг.

Крім того, ми писали, комунальники знайшли управу на хитрунів, які не платять роками: позбавляють найважливішого.