Vodafone, один з найбільших мобільних операторів в Україні, прийняв важливу ініціативу, запропоновану Міністерством цифрової трансформації України. В Україні, де багато військових і цивільних осіб залишаються зниклими безвісти або загинули через війну, існує проблема з мобільними номерами, які належать таким людям.

Рідні часто стикаються з труднощами через те, що ці номери можуть знову з’являтися в продажу або бути привласнені іншими особами. Щоб вирішити цю проблему, Міністерство цифрової трансформації запропонувало забронювати мобільні номери, що належать загиблим або зниклим безвісти, на два роки після їх деактивації.

Водафон, http://mediasat.info/2019/02/07/vodafone-internet-veshhej/
Водафон, http://mediasat.info/2019/02/07/vodafone-internet-veshhej/

Це означає, що протягом двох років після того, як номер буде вимкнено, його не можна буде придбати чи використовувати іншим чином. Це дозволяє рідним загиблих або зниклих безвісти мати впевненість, що номер не буде віддано комусь іншому.

Vodafone підтримав цю ініціативу і підтвердив, що відповідно до нових правил, номера, які належать загиблим або зниклим безвісти, будуть резервовані на два роки. Якщо вам потрібно відновити такий номер, потрібно звернутися до Vodafone за спеціальною інструкцією.

Популярні новини зараз
Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Чому правоохоронці заплющують очі на правопорушення співробітників ТЦК Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Відстеження телефону за номером
Відстеження телефону за номером, findmykids.org

Для відновлення номера, який був перенесений до Vodafone через послугу MNP (перенесення номерів між операторами), потрібно звернутися до оператора, з якого номер був перенесений.

Оператори Lifecell і Kyivstar також розпочали тестування функції резервування номерів ще минулого року. Зазвичай після року без використання номера він надходить у вільний продаж, що може призвести до ситуацій, коли номер загиблого знову з’являється в активному обігу.

"Київстар". Фото: скрін youtube
"Київстар". Фото: скрін youtube

Щоб уникнути таких ситуацій, обидва оператори запроваджують функцію резервування номерів для загиблих або зниклих безвісти. Щоб зарезервувати номер через Lifecell або Kyivstar, потрібно зв’язатися з ними через гарячу лінію.

Це дозволяє рідним загиблих військових мати спокій і уникнути неприємностей, пов’язаних із можливим використанням номера загиблого

Нагадаємо, тарифні гігабайти тануть як лід: українці підозрюють, що Lifecell обдурює з грошима

Раніше ми писали про те, що роумінг без доплат від Lifecell: як абонентам заощадити свої гроші

Вам буде цікаво дізнатися в абонентів "Київстар" почали "ковтати гроші": 300 гривень – недостатньо