Українці можуть зменшити рахунки за воду та каналізацію, дотримуючись кількох досить простих правил. Що потрібно зробити, йдеться у матеріалі "24 Канали".

Комунальні платіжки забирають чимало грошей, але цей удар по гаманцю можна трохи пом'якшити. Для цього доведеться, можливо, змінити деякі звички, проте результат буде гідним усіх зусиль.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Так, щоб заощаджувати на водопостачанні, насамперед варто усунути будь-які неполадки із сантехнікою. Протікання крана чи унітазу – це втрата десяткою тисяч літрів води на рік.

Як ще можна заощадити на воді:

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще
  • встановити економні насадки на крани на кухні та ванній;
  • замість ванної приймати душ – це допоможе відчутно скоротити витрати води;
  • скоротити час прийняття душу – навіть кілька хвилин відіграють велику роль;
  • завантажувати пральні та посудомийні машини повністю – це зменшить частоту їх використання, а значить і витрату води.

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

Експерти наголошують, що за 3 хвилини у каналізацію змивається близько 40 літрів води. Тому не варто тримати кран відкритим без потреби, наприклад, під час чищення зубів або ж миття посуду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кондиціонер у квартирі: як економити електроенергію без втрати комфорту.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам виплатять допомогу, щоб розрахуватися за комунальні послуги: кому випаде унікальний шанс.