Необхідно детально вивчити обґрунтованість останнього підвищення тарифу на електроенергію, якщо цього не зробити, наступне подорожчання - питання часу. Про це заявив народний депутат Олексій Кучеренко в ефірі "Київ24".

З 1 червня тариф на електроенергію для побутових споживачів підняли до 4,32 гривні за кВт, незалежно від рівня споживання. В уряді пояснили, що подорожчання світла було необхідністю отримати додатковий ресурс для відновлення енергосистеми після обстрілів.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

Водночас Олексій Кучеренко вважає за необхідне проведення аналізу витрат коштів, щоб дізнатися про реальне обґрунтування останнього підвищення тарифу. Парламентарій упевнений, що якщо не вжити таких кроків, то незабаром буде нове подорожчання.

За прогнозами чиновника, підвищувати тариф на електроенергію для населення до кінця 2024 року не будуть, а наступного року такий сценарій більш ніж ймовірний.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

"Я впевнений, що мінімум рік не буде підвищення тарифів на електроенергію. Але якщо ми не розберемося, куди пішли гроші від усіх останніх підвищень, то через рік буде чергове підвищення", - заявив нардеп.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів.

Також наш портал інформував, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, енергетики радять перестрахуватись: як правильно підготуватися до зими з відключеннями світла.