Керівники профспілок оголосили про подальші страйки робітників пивоварного заводу Budweiser у Самлсбері, Ланкашир, де варяться найпопулярніші літні напої, включаючи Bud, Stella Artois та Becks.

У GMB заявили, що наприкінці цього місяця співробітники звільнятимуться на строк до 36 годин після того, як переговори з начальством "зірвалися".

Про це повідомляє видання Daily Star.

Пиво, фото: fonwall
Пиво, фото: fonwall

Організатор профспілки Стівен Боден звинуватив пивного гіганта Bud у "тактиці хуліганів", погрожуючи утримати заборгованість із зарплати, якщо робітники не погодяться на "сміхотворну" пропозицію щодо підвищення заробітної плати на 3% до 21 липня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він обурювався: "Це ганьба, що вони погрожують забрати гроші з кишень робітників під час кризи вартості життя".

На тлі бурхливої ​​інфляції пан Боден сказав, що пропозиція Budweiser щодо заробітної плати рівнозначна скороченню заробітної плати в реальних умовах після того, як раніше він попередив любителів табору, що "цього літа може виникнути посуха".

Він додав: "Керівництву ще не пізно вислухати робітників і повернутися до нас за стіл переговорів, щоб виробити чесну угоду" .

З 16 липня персонал відключить інструменти на 36 годин, а 19 липня – на 12 годин.

Пивоваріння
Пивоваріння

Budweiser Brewing Group заявила, що реалізувала плани щодо "мінімізації впливу на клієнтів та споживачів".

Прессекретарка додала: "Budweiser Brewing Group має позитивні та давні відносини з GMB, проте, незважаючи на відкриті переговори, GMB підтвердило, що на нашій броварні Samlesbury будуть додаткові дати страйку".

Це було після страйків минулого місяця на об'єкті неподалік Престона, який постачає сотні мільйонів пінт у магазини та паби по всій Великій Британії.

У червні пан Боден сказав: "Останнє, що хочуть робити ці робітники, - це ставити під загрозу постачання пива, коли починається спекотна погода. Але їх підштовхнуло до цього начальство, яке по суті урізало їм зарплату під час кризи. Чи дійсно вони, крім лояльних робітників, проковтнуть реальне скорочення заробітної плати?

Завод пива, скріншот: YouTube
Завод пива, скріншот: YouTube

Нагадаємо, з скільки коштуватиме малина, черешня та смородина в липні: супермаркети оновили ціни.

Раніше ми повідомляли, що в Україні відновили понад 50% будівництв: ціни на нерухомість злетіли до космосу, експерти назвали причини .