Згідно з повідомленнями, принц Чарльз особисто прийняв 1 мільйон євро готівкою у валізі від неоднозначного катарського політика.

Надзвичайний платіж був одним з трьох на загальну суму 3 мільйони євро, які принц Уельський, як кажуть, отримав від шейха Хамада бін Джасіма бін Джабера Аль Тані в період з 2011 по 2015 рік.

Про це повідомляє видання "The Sun".

Принц Чарльз з шейхом Хамадом бін Джассімом аль Тані
Принц Чарльз з шейхом Хамадом бін Джассімом аль Тані

Кларенс-Хаус заявив, що гроші були "негайно передано одній з благодійних організацій принца, яка виконала відповідні зобов'язання і запевнила нас, що всі належні процеси були дотримані".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Шейх, колишній Прем'єр-міністр Катару на прізвисько HBJ, передавав величезні суми готівкою на приватних зустрічах з Чарльзом, повідомляє The Sunday Times .

Повідомляється, що на одній із зустрічей він подарував 1 мільйон євро (близько 861 000 фунтів стерлінгів), упакований в сумки від шикарного бакалійника Fortnum & Mason.

На іншій зустрічі один на один в Clarence House в 2015 році Чарльз прийняв сумку, що містить ще 1 мільйон євро.

Принцеса Діана та принц Чарльз з дітьми, кадр з відео
Принцеса Діана та принц Чарльз з дітьми, кадр з відео

Два радника в королівському дворі вручну перерахували готівку, які, як кажуть, складалися з банкнот номіналом 500 євро, які вже зняті з виробництва.

Передбачається, що приватний банк Coutts забрав валізу з лондонський резиденції Чарльза на прохання палацових помічників.

Кожен платіж надходив на рахунки Благодійного фонду принца Уельського, маловідомої організації, що надає гранти, яка фінансує улюблені проєкти принца і його заміський маєток в Шотландії.

Членам королівської сім'ї заборонено приймати грошові подарунки відповідно до політики королівських подарунків. Вони можуть прийняти чек, як покровитель або від імені благодійної організації.

Принц Чарльз та Каміла. Фото: YouTube
Принц Чарльз та Каміла. Фото: YouTube

Зустрічі принца Чарльза з шейхом не фігурують в судовому циркулярі — списку офіційних заходів, що проводяться працюючими членами королівської сім'ї.

Але викриття піднімає питання про судження спадкоємця престолу, в тому числі про те, скільки він знав, що він питав про гроші і його неупередженість в поданні Британії в усьому світі.

Принц Чарльз неодноразово відвідував Катар після виплат, в тому числі під час прем'єрства HBJ.

Немає жодних припущень, що платежі були незаконними.

Нагадаємо, що сутула Єлизавета II "згасає на наших очах": плачевне попередження Королівського експерта.

Раніше ми повідомляли, що Кейт Міддлтон і принц Вільям показали нові знімки доньки Шарлотти на її 7-річчя: усміхнена дівчинка з улюбленим вихованцем.