Служба Безпеки України ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам.

Про це йдеться у новому дописі на офіційній сторінці Управління Служби безпеки України у Львівській області.

"За даними слідства, ділки намагались незаконно продати понад 1 тис. бронежилетів на загальну суму понад 12 млн грн. Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони.", - йдеться у повідомленні. СБУ Львівської області

СБУ, фото: Facebook
СБУ, фото: Facebook

Однак, як зазначили в СБУ, замість безплатної передачі бронежилетів українським захисникам, причетні чиновники намагались продати їх через "афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У справу втрутилася СБУ і в результаті в одній із торговельних мереж вилучили частину цієї продукції, яку надалі передадуть до ЗСУ.

В СБУ додають, що наразі проводяться слідчо-оперативні заходи з пошуку решти бронежилетів. Крім того, слідство ще повинно встановити всі обставини та особи, причетні до протиправної схеми.

"Заходи із викриття правопорушень здійснює Департамент кібербезпеки СБУ у взаємодії зі слідчими ДБР та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.", - зазначають там. СБУ

Скріншот: facebook.com/ssu.lviv
Скріншот: facebook.com/ssu.lviv

Нагадаємо, волонтери переконані, що в Епіцентрі торгують бронежилетами для ЗСУ

Також ми писали, у Епіцентрі продаються бронежилети, які надаються ЗСУ безплатно: "Хтось набиває власні кишені"

Нагадаємо, українців застерегли від небезпечного фейку російських пропагандистів: "Навмисно підміняє поняття"