Чим ближче теплий період року, тим більше уваги вимагають до себе рослини. Але іноді навіть при самому ретельному догляді стає очевидно, що рослині чогось не вистачає. Можливо, причина в недоотриманні корисних речовин.

Як зрозуміти, яких саме елементів не вистачає вашим рослинам? Правильна відповідь підкаже стан його листя.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Дефіцит азоту:

Азот відповідає за правильний ріст рослини. При його дефіциті зростання сповільнюється,

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

молоді пагони-тонкі і короткі, суцвіття дрібні і слабкі, молоді листочки ростуть дрібні, а старі жовтіють і обсипаються.

Дефіцит фосфору:

Без фосфору вам не дочекатися від рослини ні цвітіння, ні плодоношення. Листя у таких рослин мають синюшний відтінок, а потім буріє. Однак важливо пам'ятати, що вносити фосфатні добрива потрібно з обережністю.

Збір врожаю цибулі, скріншот: YouTube
Збір врожаю цибулі, скріншот: YouTube

Дефіцит калію:

Калій-це головний будівельний елемент для рослин. Якщо його не вистачає, з'являється крайовий опік листя і бурі плями. Листя швидко засихає і опадає. Необхідно своєчасно вносити хлористий калій, деревну золу, сульфат калію.

Дефіцит магнію:

Магній-активний учасник фотосинтезу і окислювально-відновних процесів. Його дефіцит загрожує хлорозом Старої нижньої листя, яка покривається некротичними плямами і відмирає.

Дефіцит заліза

Залізо теж учасник фотосинтезу. Дефіцит заліза проявляється хлорозом листя, її освітленням.

Розсада томатів. Фото: YouTube
Розсада томатів. Фото: YouTube

Брак цинку:

Цинк управляє синтезом крохмалю і вуглеводів. Симптоми нестачі цинку-жовті плями на листках і їх відмирання. Вихід-добрива з високим вмістом цинку.

Нагадавши, еосьовий календар на квітень 2022: сприятливі і несприятливі дні.

Дізнаватися, Як правильно вирощувати перці на своєму городі

Також ми писали, Як правильно витримати розсаду без поливу 2 тижні