В Парламенті повідомили останні новини

Перший день роботи Парламенту після зимових "канікул" 25 січня запам'ятається не лише затвердженням нових правил оформлення документів та збільшенням ліміту на "халявні" посилки. Наслідки масштабної акції протесту, що проходила під стінами Верховної Ради за участі представників ГО #SaveФОП, видалися куди резонанснішими. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Акція протесту - фото РБК Україна
Акція протесту - фото РБК Україна

2 пропалих безвісті і активіст "на межі" смерті

Саме з обговорення цієї теми і розпочалося сьогоднішнє пленарне засідання ВРУ.

Як виявилося, сутички, що виникли вчора між активістами і правоохоронцями, мали трагічні наслідки.

#SaveФОП - фото ubr.ua
#SaveФОП - фото ubr.ua

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

"Колеги, вчора все завершилося трагічно. І трагічно закінчилось для них. Десятки побитих людей, 74 людини затримали – тільки ввечері до них допустили адвокатів", – повідомив заступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва Вадим Івченко.

Проте, цим вчорашні сутички не закінчилися. За словами нардепа, серед учасників акції є пропалі безвісті, а 1 активіст перебуває у надзвичайно складному стані.

Акція протесту - фото Апостроф (Р.Петушков)
Акція протесту - фото Апостроф (Р.Петушков)

"Двоє жінок – з поламаними кінцівками, їм наклали гіпс. Двоє – пропалих безвісті. І одного били так, що на сьогоднішній день не зрозуміло, чи він вижив чи ні. Керівництву ФОПів шиють статтю 296 ч. 4 – це організація масових заворушень. Я пам'ятаю таке тільки, коли міністром МВС був Захарченко", - підкреслив в ході виступу Вадим Івченко.

Нагадаємо, що вчора близько тисячі активістів із самого ранку заблокували урядовий квартал, наполягаючи на скасуванні реєстраторів розрахункових операцій – з 1 січня 2022 року фіскальні чеки є обов'язковим "атрибутом" для II-IІІ груп ФОП.

#SaveФОП - фото з Фейсбук
#SaveФОП - фото з Фейсбук

Головною вимогою активістів є затвердження Парламентом зареєстрованих у ВРУ кілька місяців тому законопроектів № 5866 або альтернативного № 5688-1 – щодо недопущення тотальної фіскалізації і спрощення ведення господарської діяльності малого бізнесу.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав про масштабні події під будівлею Парламенту: набої під Радою, флеш-моб нардепів і сутички із "самозахватом" Тищенка.