Британська компанія Engineered Arts розробила вдосконаленого робота з реалістичними виразами обличчя, оскільки кадри показують, як гуманоїд прокидається зі стану сну за допомогою реалістичних жестів.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Просунутий робот, здається, здатний природним чином відображати людські жести і емоції.

Створені британськими інженерами та креативниками Engineered Arts, кадри із зображенням гуманоїдного робота, який "прокидається", стали вірусними і набрали більше 10 мільйонів переглядів.

Інноваційний робот, відомий як Ameca (вимовляється як Am-ek-uh), відрізняється новаторськими технологіями в русі і жестах завдяки системі, розробленій для використання штучного інтелекту.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Робот
Робот

Компанія проголосила Ameca, яка порівняла його з андроїдами з популярного фільму, "Я Робот" з Віллом Смітом, в ролі "майбутнього обличчя робототехніки".

Компанія Engineered Arts вважає, що Ameca може стати платформою для майбутнього розвитку передової робототехніки.

Морган Роу, Директор з операцій в Engineered Arts, сказав: "Людиноподібний робот завжди буде створювати уявлення про те, що може бути в майбутньому. Ameca являє собою ідеальну платформу для вивчення того, як наші машини можуть жити, співпрацювати і збагачувати наше життя в стійких спільнотах завтрашнього дня. Ameca об'єднує ШІ з AB (штучне тіло) для просунутих ітеративних технологій, які забезпечують чудовий рух і жести, все в людському обличчі і у вигляді робота для безпечної, гендерно-нейтральної інтеграції в інклюзивне суспільство".

Робот
Робот

Розробники кажуть, що Ameca може бути легко модернізована як апаратним, так і програмним забезпеченням завдяки її модульній конструкції.

Робот створювався 15 років, намагаючись забезпечити плавні, реалістичні рухи і розширені можливості виразу обличчя.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що компанія створила штучний піт.